top of page

Biraz pedodonti biraz fakülte ve birazda ben...

Pedodentist SD

Keşfedeceğiniz eşsiz içerikler sunan platformuna hoş geldiniz. Okuyun ve tadını çıkarın. İçimdeki her şeyi ortaya döktüğüm bir yer burası

İletişim
Ana Sayfa: Hoş Geldiniz
Ana Sayfa: Blog2
Yazarın fotoğrafıSalih Doğan

Florida'da dental tedavi giderlerindeki artış

Thomas ML, Magher K, Mugayar L, Dávila M, Tomar SL. Silver Diamine Fluoride Helps Prevent Emergency Visits in Children with Early Childhood Caries. Pediatr Dent. 2020 May 15;42(3):217-220. PMID: 32522326.

Hastaneye yatış gerektiren dental sorunlar ham maliyetli hem de riskli durumlar. Eğer Amerika gibi ekonomik olarak yüksek seviyedeki bir ortamda bu durum sorgulanıyorsa ülkemizde bunu daha fazla önemsemek zorundayız. Zira her geçen sene artan hasta ve vaka sayısı yatırımlarla karşılanabilir bir durum değil.

Düzenli diş bakımı olmaması çocukların diş problemleri nedeniyle hastaneye kaldırılmasına neden olabilmekte. Bu çalışmada, 2006-2016 yılları arasında Florida'daki travmatik olmayan diş hastalıkları (NTDC) için hastaneye yatış başvurusu ile ilgili eğilimleri incelenmesi amaçlanmış.


Veriler Florida Sağlık Bakanlığı'nın yatan hasta veri tabanından alınmıştır ve 0 ile 19 yaş arasındaki hastaları içermekte. Buna göre; 2006 ve 2016 yılları arasında Florida'da travmatik olmayan diş hastalıkları için 6.217 yatan hasta girişi yapılmış. Başvuru başına ortalama ücret 21.654 $ ve toplam ücretler 196.220.470 $ olduğu görülmüş. Ödemenin büyük kısmı Medicaid tarafından yapılmış. Tüm yaş gruplarında hasta kabul oranlarının seneler içinde arttığı görülmüş. Tüm hastalara bakıldığında çalışmanın yapıldığı dönem içinde artış oranı %62 olarak bulunmuş. Hastaneye yatma sebeplerinden ağızda fistül olmayan periapikal apseler ve selülit vakaları en sık görülen sebepler olmuş.


Çalışma sonucunda son on yıl içinde Florida’da çocuk ve ergenlerde travmatik olmayan diş hastalıklarının tedavisi için hastaneye yatış başvuru oranları ve maliyeti önemli ölçüde arttığı gözlenmiş.

 
 

Çeviri ve sunum : Dt. Cansu Bilge Karadağ (ERÜ Pedodonti AD)

57 görüntüleme0 yorum

Comments


Ana Sayfa: Instagram
Bu kanal yakında geliyor!
Ana Sayfa: Video

Abonelik Formu

Ana Sayfa: Abone Ol

İletişim

Pedodentist SD için gösterdiğiniz ilgiye teşekkürler. Daha fazla bilgi için lütfen iletişime geçin; en kısa sürede size dönerim!

Erciyes Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi

+90 532 717 77 42

Postcards
Ana Sayfa: İletişim
bottom of page